Teamwerk

Teamwerk

 

Iedereen maakt deel uit van een systeem. Gedrag uit zich in het contact met anderen. Onbedoeld en ongewenst kan de sfeer in een relatie of team verstoord raken, kan de voortgang staken en kunnen gewenste resulaten uitblijven. Het plezier kan naar de achtergrond verdwijnen.


Voor het vitaler maken van relaties en teams kijk ik met de 'systeembril' naar de dynamiek in een team. De systeembril motiveert mensen te werken aan verbetering van de samenwerking. Systemisch werken betekent: afstand nemen van ieders eigen-aardigheden en de blik richten op wat er tussen mensen gebeurt. Wat werkt goed? Wat ontregelt? Worden goede bedoelingen nog opgemerkt? Als begeleider help ik om verlammende patronen om te buigen.


Ik geloof en ervaar in de praktijk dat als onderlinge betrekkingen verbeteren, je samen verder kunt en komt. Kleine (vaak verrassende) veranderingen kunnen met een nieuwe dynamiek een verschil maken. Begrip, een rijker verhaal, een nieuw uitzicht, een andere actie, een verbeterde samenhang creƫren nieuwe oplossingsmogelijkheden.

 
  

  


& T E A M W E R K
   marielle@maanmediation.nl